10 cărți care te învăță secretele internetului

Din partea echipei agenției de publicitate ItMedia, avem plăcerea de a vă recomanda 10 cărți care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine modul în care funcționează internetul și să desprindeți informații utile:

Webmaster’s Spider and Other Stories – Michael Baylis

Această carte te introduce în dezvoltarea web, de la elemente de bază ale HTML, CSS și JavaScript, la explicarea principiilor motoarelor de căutare și ale SEO.

The Design of Everyday Things – Donald Norman

În această carte, autorul analizează elementele fundamentale ale designului, explicând procesul de creare al site-urilor web și al aplicațiilor.

Influence: The Psychology of Persuasion – Robert Cialdini

Cartea dezvăluie principiile influenței și ale persuasiunii, prin explorarea factorilor psihologici care influențează deciziile utilizatorilor, în mediu online.

Copywriting for the Internet. Cum să scrii texte pentru site, blog și social media – Kat Hood

Această carte acoperă elementele de bază ale copywriting-ului , vă  învață cum să creați texte eficiente și convingătoare pentru paginile web, bloguri și social media.

Algorithms: Design and Application – Michael T. Goodrich, Robert L. Forest

Cartea examinează algoritmii de bază și structurile de date care stau la baza tehnologiilor, explicând modul în care acestea sunt folosite pentru a procesa informații și a rezolva probleme.

How the Internet Works – Preston Grall, Mark Stewart

Autorii explică elementele de bază ale modului în care funcționează Internetul, inclusiv transmiterea datelor, securitatea, serverele web și alte aspecte ale infrastructurii de rețea.

Web Analytics 2.0 – Avinash Kosik

Cartea oferă o introducere în analiza web și explică cum să colectezi și să analizezi datele vizitatorilor site-ului web pentru a lua decizii corecte în domeniul marketing.

The Art of Computer Programming for the Web – Donald Knuth

Autorul prezintă conceptele algoritmice de bază și principiile de programare implicate în dezvoltarea aplicațiilor Web și în tratarea datelor de pe Web.

Social Network Analysis, Visualization, and Security – Ioannis Kostera

Această carte oferă o prezentare generală a tehnicilor de analiză ale rețelelor sociale, explorează instrumentele de creator și problemele de securitate în social media.

The Future of the Internet – Jonathan Zittrain, Jessica Davey

Această carte explorează diferite aspecte ale viitorului internetului, inclusiv schimbările tehnologice, impactul asupra societății și economiei, precum și aspecte legate de confidențialitate și reglementare.

Cărțile recomandate vă vor ajuta să vă aprofundați cunoștințele despre diferite aspecte ale internetului, de la structura și funcționarea sa tehnică, până la impactul său asupra marketingului, analizei, rețelelor de socializare și economiei.

Detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *